Andreja Stevanović za MVP: Najbolji sam bek u KLS

petak, 14 april 2017 20:10     Autor: 
Košarkaš Dinamika puca od samopouzdanja.

Andreja Stevanović je u utakmici sa Beovukom 72 još jednom pokazao svoj raskošni poenterski talenat i jak karakter. Ubacio je 39 poena, od kojih je većinu upisao posle zarađene nezgodne razderotine na butini. Stegao je zube i poslušao "savet" svog saigrača, koji ga je bodrio da izdrži. Isplatilo se. Njegovim poenima Dinamik je uspeo da nadoknadi minus od osam poena i da na kraju slavi.

Podsetimo, Stevanović se u našoj akciji "Treneri biraju" našao u idealnoj petorci i ubedljivo je pobedio u izboru za najboljeg beka Mozzart Košarkaške lige Srbije. Potpuno zasluženo, jer u tekućoj sezoni pruža zaista fantastične partije.

Nakon duela između Dinamika i Beovuka 72 imali smo priliku da kratko porazgovaramo sa njim. Prvo nas je interesovao komentar o njegovoj fantastičnoj partiji:

"Sve je to normalno.", kratko je objasnio citirajući svog šefa struke, Miroslava Nikolića.

Zatim nas je zanimalo da nam objasni svoju želju da i nakon nezgodne povrede stegne zube i odigra sjajno:

"Ponoviću, kao što naš trener kaže, sve je to normalno. Želja i neki principi koji se ispoštuju u odbrani nagrade te u napadu kasnije. To tako ide. Bio sam šuterski raspoložen i eto", rekao je naš sagovornik, pa je objasnio o kakvoj se povredi radi:

"To je povreda koju vučem od ranije. Uspeo sam nekako da smirim kožu, ali sam sada opet pao i odrao sam se. Dobio sam još par udaraca u vilicu, u jezik, išla mi je krv svuda. Šta da se radi."

Stevanović često nije imao sreće sa zdravljem. Nažalost, povrede su ga možda malo usporile, ali uprkos problemima sa istim on pruža sjajne partije:

"U prvom delu takmičenja bilo je tako. Hvala Bogu, u drugom sam ušao u ritam malo i evo odmah se primećuje napredak u odnosu na prvi deo. Uspevamo, zahvaljujući klubu i organizaciji i uslovima koje imamo za oporavak. Sve je na fantastično visokom nivou. Neočekivano i nerealno visokom za ovu državu. Uspevamo sve da prebrodimo zajedno. I trener ponekad ume da mi ukaže poverenje kada sam bez treninga, na čemu sam mu jako zahvalan."

Naš sagovornik je odigrao svih 40 minuta protiv Beovuka. Na pitanje da li je umoran dobili smo pomalo neočekivan odgovor:

"Jesam, neću trenirati dva, tri dana zbog ovoga sigurno", uz osmeh je prokomentarisao Stevanović.

Potom nas je zanimalo je šta misli o tome što su ga treneri izabrali kao najboljeg beka u Ligi:

"Pa to ja i jesam."

Bek Dinamika se zatim osvrnuo na predstojeću Superligu Srbije:

"Nekim spletom srećnih okolnosti, po mene i po ekipu, Liga će početi 10 dana ranije nego što smo očekivali. Što nama odgovara, jer smo već ušli u neki dobar ritam u poslednjih pet-šest utakmica. Svakako da ćemo biti u boljoj formi sa malom pauzom. Što se tiče mojih partija, nadam se da će se ponoviti kao prošle godine sa Partizanom, i sa Megom, a ove godine i sa Zvezdom. Iskreno, dosta sam ambiciozan i uvek imam visoko postavljene ciljeve, jer ako nam ciljevi nisu takvi neće nam ni uspesi biti visoki. Ako bih najavio neko napadanje ABA lige, možda bi zvučalo prepotentno ili malo nestvarno. Ja mislim da je moja ekipa spremna na to, pogotovo zbog činjenice što FMP prolazi kroz turbulentan period. Promenio je trenera, pitanje je šta će tu biti i sa nekim igračima... Nije sada to moje da pričam, ali vidim neku šansu protiv njih da napravimo nešto neočekivano. Možda možemo i Megu, što da ne? Dovoljno je da neko od njih ima loš dan, a mi imamo malo bolji i može da se desi iznenađenje, kao što je prošle godine bilo sa Partizanom u Čačku. Tako da mogu da obećam jedino da nema ekipe koja će iz hale "Dinamik" izaći kao ubedljiv pobednik."

Da li ćete biti posebno motivisani protiv Partizana ili Crvene zvezde?

"Nikada nisam bio nešto opredeljen na to Partizan ili Zvezda, ali sam uvek bio motivisan na ekipe koje igraju visok rang takmičenja. Jer, to su utakmice u kojima igrač može da pokaže šta može i šta zna. A, eto, meni je već godinama lakše da igram protiv Partizana i Zvezde nego protiv KLS ekipa. Tako da ja tu vidim svoju šansu."

Kakvi su Vaši planovi za budućnost?

"Ugovorom sam vezan za Dinamik. Mada, još uvek traju neki pregovori, ali nadam se da ću produžiti saradnju sa predsednikom Jovićem i trenerom Nikolićem. Jer su to stvarno ljudi koji su neverovatno dobri i imaju mnogo strpljenja i razumevanja pogotovo za mlade igrače. Mislim da bi svakom mladom igraču prva želja trebalo da bude Dinamik, jer je sada sigurno najviše njima na raspolaganju u Srbiji i pruža najbolje uslove."

Trener Miroslav Nikolić je poznat po tome što je izbacio veliki broj kvalitetnih igrača. Pre svega napadača. Na pitanje da li misli da je već napredovao pod njegovom dirigentskom palicom, Stevanović je rekao:

"Dosta sam napredovao u smislu nekih drugih stvari. Ja sam kao napadač bio dobar i prošle godine, ali mislim da se ove godine radi na drugim stvarima. Da se koševi daju na neki drugačiji način, malo više rezonski. Prošle sezone u Borcu sam bio uspešan u smislu da sam dobro odigrao pet-šest dobrih utakmica, ali sam imao i dosta oscilacija. Mislim da je to ove godine leglo na svoje. Trener Nikolić mi je ukazao na to da treba igrač mora biti jedan kompletan paket. Dakle, sve mora da se igra. Da se skače, asistira, blokira, odbrana... Tako da sam u tom smislu baš dosta napredovao ove godine. 

Reprezentacija Srbije u poslednjih nekoliko godina oskudeva sa tipičnim strelcima i rasnim šuterima. Da li vidite sebe kao takvog u selekciji?

"Sigurno da se vidim. To jeste nedostatak u reprezentaciji, taj izraziti šuter, koji bi obavljao baš tu ulogu. Svakako bi to donelo koliko-toliko poena. Ali, takav igrač bi morao i da bude dobar u odbrani i da nekim drugim stvarima zasluži takvu ulogu. Tako da, vidim sebe u toj ulozi kroz par godina, a možda i ove godine čak, šta znam."

Stevanović je u sezoni 2016/17 prosečno beležio 17.7 poena, 3.8 skokova i 2.3 asistencija po duelu.

(foto: MVP / Dragana Stjepanović)

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

white_star.png

Najnovije poruke na forumu

white_important.png

Anketa

MVP NBA lige je?

Rasel Vestbruk - 31.6%
Džejms Harden - 26.3%
Kavaj Lenard - 31.6%
Nijedan od ponuđenih - 10.5%
Glasanje za ovu anketu je zavrseno

Copyright by mvp.rs