Nurkić: Nisam ovde da bih sedeo na klupi

Mihael Pupovac
Petak, 30 Decembar 2016 20:19
Facebook Facebook Google Pinterest

Mladi košarkaš je nezadovoljan ulogom koju ima u Denver Nagetsima.

Nova sezona u NBA ligi je za Jusufa Nurkića počela na sjajan način. Mladi košarkaš je bio član prve petorke, a čak i nakon lošijih rezultata ekipe Majka Melouna nije gubio prostor za igru. Naprotiv, tada je trener Nagetsa žrtvovao Nikolu Jokića koji se preselio na klupu. Ipak, dobre partije srpskog košarkaša su ponovo naterale Melouna na promene, pa je Nurkić iz startne postave završio među rezervama. Kako je Jokić igrao sve bolje i bolje Nurkić je dobijao sve manje minuta, a potom su usledile i četiri utakmica na kojima uopšte nije ulazio u igru. Snažnom centru to nikako nije prijalo.

"Teško je, imam 22 godine, a ne igram. Nisam ovde da bih sedeo na klupi. Ovde sam da bih igrao košarku. Težak je period iza mene. Od startera preko klupe za rezervne igrače do utakmica na kojima nisam ni dobijao šansu. To ne mogu da prihvatim. Ipak, neke stvari ne mogu da kontrolišem, moj agent bi trebalo da reši te probleme", izjavio je Nurkić, a potom dodao:

"Nije dobro kada ne igrate utakmice i kada se ne osećate kao deo tima. Nije zabavno uopšte. Pogotovo kada si starter u predsezoni, kada si starter na početku sezone, a onda ti niko ništa ne govori i ne znaš razloge zašto više ne igraš".

Nurkić, 16. pik sa Drafta iz 2014. godine, igra svoju treću sezonu u najjačoj ligi na svetu. Na 28 mečeva od starta sezone mladi košarkaš je prosečno beležio 9.1 poena, 6.8 skokova i 1.4 asistencija za 19.7 minuta po utakmici.

(foto: Getty Images)

Srodni članci

Ostavi komentar

Blog

Zanimljivosti

Galerija

  • Partizan mts - CSKA