Divac trejdovao Kaznsa!

Aco LazarevićPonedeljak, 20 Februar 2017 09:48 Facebook Facebook Google Pinterest

Počelo je!

Divac trejdovao Kaznsa!

U noći kada su sve oči javnosti bile usmerene na Ol star utakmicu u Nju Orleansu napravljen je dogovor upravo između Pelikansa i Sakramenta i mogao bi da promeni tok sezone u NBA ligi. Kako su preneli američki mediji, Demarkus Kazns i Omri Kaspi su novi igrači Nju Orleansa, dok će dres Kingsa obući Badi Hild, Lengston Gelovej i ponovo Tajrik Evans. Sakramento je dobio i pikove prve i druge runde Pelikansa na narednom Draftu.

Naravno, centralna figura ovog trejda je Kazns. Iako se o njegovom odlasku iz ekipe polemisalo godinama unazad on je nedavno izjavio da želi da ostane. Međutim, kako Kingse nijednom od 2010. godine, kada su ga draftovali, nije odveo u plej of i kako mu ugovor ističe 2018. prvi operativac Kinsa, Vlade Divac, nije želeo da rizikuje, ali ostaje utisak da je mogao i morao da dobije mnogo više za jednog od najboljih centara u Ligi.

Dovođenjem Kaznsa u svoje redoveo Del Demps, generalni menadžer Pelikansa, je napravio jednu od najboljih unutrašnjih linija u Ligi. Upario je Kaznsa sa Entonijem Dejvisom, a pomoć sa klupe će im biti Terens Džons. Zanimljivo je da su sva trojica pohađala Kentaki.

Sa druge strane, Nju Orleans je ostao bez gotovo čitave spoljne linije, pa ostaje da se vidi kako će da reše taj problem ukoliko žele da imaju ozbiljnu ulogu u plej ofu, koji sa Kaznsom žele da napadnu. Trenutno se nalaze na 11. mestu Zapada sa učinkom 23-34, dok osmoplasirani Denver ima skor 25-31.

Što se tiče Kingsa, loš tim je postao još lošiji. Odlazak prve zvezde ostavio ih je bez ozbiljnog oružja u nastavku borbe za doigravanje, pa bi trebalo očekivati njihov veliki pad i davanje šanse mlađima. Za budućnost pod košem ne bi trebalo da brinu. Vili Tril Koli-Stajn (23, 213) bi trebalo da preuzme ulogu startnog centra, a veća minutaža očekuje i Skala Labisjea (20, 211) i Jorgosa Papajanisa (19, 216). Pored Hilda, u spoljnoj liniji će svoju šansu tražiti još jedan ruki, Malakaj Ričardson (21, 198).

Vođa tima iz prestonice Kalifornije u narednom periodu bi trebalo da bude Tajrik Evans, koga su upravo Kingsi draftovali sa četvrte pozicije 2009. godine. U dresu Sakramenta on je stigao do priznanja za rukija godine. Pored njega i dvojice pomenutih bekova, za minute u spoljnoj liniji će konkurisati još Ben Meklemor (24, 196), Daren Kolison (29, 183), Aron Aflalo (31, 196), Taj Loson (29, 180), Geret Templ (20, 198) i tek angažovani Lengston Gelovej (25, 188). Ipak, trebalo bi očekivati da Divac bude aktivan na tržištu do kraja roka za trejdove (23. februar) i da se oslobodi nekoga od igrača iz spoljne linije.

(foto: Rocky Widner)

Srodni članci

Ostavi komentar

Blog

Zanimljivosti