Meloun: Vuci dupe na teren

Aco LazarevićNedelja, 19 Mart 2017 19:46 Facebook Facebook Google Pinterest

Jedan od najboljih igrača svih vremena je kritikovao današnje NBA zvezde.

Meloun: Vuci dupe na teren

Tokom 19 godina karijere u najjačoj ligi na svetu Karl Meloun je odigrao 1.476 utakmica u regularnom delu sezone, pa na večnoj listi zauzima četvrto u ovoj kategoriji. Tokom 18 godina u dresu Jute legendarni krilni centar je propustio samo osam utakmica! Jedina teža povreda koju je doživeo dogodila mu se u poslednjoj sezoni, kada je nosio dres Los Anđeles Lejkersa. Zbog nje je odigrao samo 42 meča za tim iz El Eja.

Imajući u vidu pomenute podatke, sigurno je da nama mnogo onih koji imaju više prava da govore o trendu koji trenutno vlada u NBA ligi. Reč je o odmaranju igrača u finišu sezone.

"Ako nemaš bar 10 godina iskustva u NBA ligi onda vuci dupe ne teren. Dođavola, to nije posao. To se zove igra", rekao je legendarni Poštar.

Meloun je tokom karijere prosečno beležio 25 poena, 10.1 skokova i 3.6 asistencija. Dva puta je izabran za MVP-a NBA lige, 14 puta je biran za nastup na Ol staru, a 11 puta je bio član najbolje petorke u najjačoj ligi na svetu. Luizijana Tek i Juta su njegov dres sa brojem 32 povukli iz upotrebe, a od 2010. godine je član Kuće slavnih. Poštar se nalazi na drugom mestu liste najboljih streleca u istoriji NBA lige. Tokom karijere je ubacio 36.928 poena. Bolji od njega je samo Karim Abdul-Džabar (38.387).

(foto: Getty Images)

 

Srodni članci

Ostavi komentar

Blog

Zanimljivosti