Džejms: Lu do sada nije pogrešio

Mihael Pupovac
Ponedeljak, 20 Mart 2017 16:49
Facebook Facebook Google Pinterest

Košarkaš Klivlenda u potpunosti veruje svom treneru, koji odlučuje koji igrači će u određenim utakmicama biti slobodni.

Veliki napori koji su pred NBA košarkašima često dovode do toga da treneri ekipa sve više odmaraju svoje najbolje igrače. To je posebno izraženo i finišu sezone, kako bi se što bolje pripremili za plej of. Među onima koji kritikuju takve odluke našli su se Džon Vol, koji je Ligu nazvao mekanom, i Dok Rivers, koji nije zadovoljan rasporedom tokom sezone. Možda i najstrožiji u kritikama bio je Karl Meloun. Ipak, Lebron Džejms je stao u odbranu svog trenera.

"Do sada nije pogrešio kada god bi odlučio da mi da utakmicu odmora. Sezona je dugačka i naporna, NBA liga radi odličan posao kako bi napravila što bolji raspored, ali jednostavno nekada je igračima potreban odmor. Trenerov posao je da shvati kada je njegovim igračima potreban predah, da nađe način da se tim bori za titulu, a ne za utakmicu. Hteo sam da igram i na prethodnom meču, ali trenerova odluka je bila da mi da dodatni dan odmora. Ja ne sumnjam u njegove odluke, jer do sada nije grešio", izjavio je Džejms.

Do kraja regularnog dela sezone Kavsima je ostalo još 13 utakmica. Oni trenutno zauzimaju prvo mesto u Istočnoj konferenciji sa skorom od 46 pobeda i 23 poraza, a najblizi rival su im Boston Seltiksi koji imaju 44 pobede i 26 poraza.

(foto: Phil Long / Associated Press)

Srodni članci

Ostavi komentar

Blog

Zanimljivosti

Galerija

  • Reprezentacija Srbije - Pripreme Vrsac