Porzingis: Znao sam da je nemoguća misija

Mihael Pupovac
Ponedeljak, 20 Mart 2017 19:38
Facebook Facebook Google Pinterest

Košarkaš Niksa je izjavio da je od samog početka znao da ekipa nema šanse za titulu.

Iako su tokom leta doveli nekoliko sjajnih igrača, pre svih Derika Rouza i Žoakima Nou, Niksi su daleko od plej ofa na Istoku. Bez obzira na priče Derika Rouza kako su oni supertim sa četiri superstara, u realnosti je Njujork tim sastavljen od mladog i perspektivnog Kristapsa Porzingisa, Karmela Entonija koji do sada u karijeri nije u plej ofu napravio ozbiljniji rezultat, dok su Rouz i Noa već poprilično oslabili svoja tela sa brojnim povredama.

I sam Porzingis je priznao da je već na početku sezone znao da ekipa nema velike šanse da osvoji titulu.

"Čim smo se okupili znao sam da je osvajanje titule nemoguća mislija. Naravno da smo svi očekivali velike rezultate, ali već na početku se videlo da nismo na tom nivou. Nije to tako lako da sastavite tim od dobrih igrača i da mislite da imate šanse za titulu. Morali smo mnogo da radimo, da napredujemo. Jednostavno, znao sam da nismo na tom nivou još uvek", izjavio je letonski košarkaš.

Sa skorom od 27 pobeda i 42 poraza Niksi se nalaze na 12. poziciji u Istočnoj konferenciji sa minimalnim šansama za odlazak u plej of. Jedina pozitivna stvar za tim jeste što u Porzingisu imaju zalog za budućnost, kao i činjenica da će na predstojećem Draftu imati mogućnost da biraju sa visoke pozicije.

(foto: Getty Images)

Srodni članci

Ostavi komentar

Blog

Zanimljivosti

Galerija

  • "Basket u kolicima"