Alen nije pozvan na žurku

ponedeljak, 20 mart 2017 20:49     Autor: 
Bivši saigrači ga smatraju izdajnikom.

Uslovi pod kojima je Rej Alen napustio Boston Seltikse nisu se svideli mnogima, posebno njegovim saigračima. Prednjačili su Kevin Garnet i Režon Rondo, koji su bili razočarani postupkom legendarnog košarkaša.

Sledeće godine navršiće se 10 godina od osvajanja titule Boston Seltiksa. Rondo planira da napravi žurku kako bi sa bivšim saigračima proslavio taj jubilej. Ipak, na proslavu neće biti pozvan Alen.

"Pitao sam nekoliko tadašnjih saigrača da li da pozovemo i Alena i svi su odgovorili da ne žele da se to desi. Njegova odluka je, prema mom mišljenju i mišljenju mojih saigrača, bila pogrešna. Mi smo tada bili u ratu sa Majamijem, a on je izabrao da pređe i igra za njih. Jednostavno, bili smo takav tim, niko nije želeo da pređe i igra za rivala, a on je upravo to uradio. Istina je da on i ja nismo bili u sjajnim odnosima, ali nije samo moja odluka da se ne pojavi na proslavi. Koga god sam pitao imao je isti stav - da proslavimo jubilej bez Alena", izjavio je Rondo.

Tokom 2007. godine Alen i Garnet su trejdovani u Boston, gde su se pridružili Rondu i Polu Pirsu. Naredne sezone Seltiksi su osvojili titulu prvaka, prvu posle 22 godine. Ista ekipa je u finalu 2010. godine je poražena od Los Anđeles Lejkersa. Na leto 2012. godine Alen je odlučio da se pridruži Lebronu Džejmsu, Krisu Bošu i Dvejnu Vejdu u Majamiju, a sa njima je 2013. godine osvojio novi prsten. Ipak, njegov odlazak u Majami mnogi saigrači iz Bostona mu nisu oprostili.

(foto: Getty Images)

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Američka košarka na forumu

badge

white_important.png

Anketa

MVP NBA lige je?

Rasel Vestbruk - 31.6%
Džejms Harden - 26.3%
Kavaj Lenard - 31.6%
Nijedan od ponuđenih - 10.5%
Glasanje za ovu anketu je zavrseno

Najnovije teme na forumu

Copyright by mvp.rs