Simaniću 10 minuta u porazu

Aco LazarevićSubota, 08 April 2017 11:43 Facebook Facebook Google Pinterest

Srpski košarkaš nije dobio priliku da pokaže koliko može.

Simaniću 10 minuta u porazu

U noći koja je iza nas odigran je meč između američkog i tima ostatka sveta na Najki Hups Samitu, koji se održava u "Moda Centru" u Portlandu. Domaćin je slavio rezultatom 98:87 zahvaljujući izuzetno sigurnoj igri tokom većeg dela susreta.

Predstavnik Srbije na ovom prestižnom događaju bio je Boriša Simanić, koji je na terenu proveo nešto više od 10 minuta. Za to vreme on je upisao po dva poena (1/3FG), skoka, blokade i izgubljene lopte. Najbolji igrač tima ostatka sveta bio je košarkaš Mega Leksa, Kostja Mušidi. Mladi bek je za 22 minuta igre upisao 14 poena (5/9FG), tri skoka i tri ukradene lopte.

Mlade Amerikance je predvodio Džered Venderbilt sa 19 poena, 10 skokova, tri asistencije i po dve ukradene lopte i blokade za samo 19 minuta igre. Reč je o levorukom krilnom košarkašu o čijem kvalitetu najbolje govori podatak da ga je Kentaki privoleo u svoje redove za narednu sezonu. Pratio ga je Majkl Porter Džunior, koji je takođe ubacio 19 poena.

Najki Hup Samit od 1995. godine okuplja najtalentovanije košarkaše iz celog sveta, a od 2008. godine se održava u Portalndu.

(foto: Pete Christopher / The Oregonian)

 

Srodni članci

Ostavi komentar

Blog

Zanimljivosti