Ristić ostaje na koledžu

Aco LazarevićPetak, 14 April 2017 22:35 Facebook Facebook Google Pinterest

Mladi centar je saopštio planove za nastavak karijere.

Ristić ostaje na koledžu

Dušan Ristić (21, 213) je odlučio da ostane na koledžu i u svojoj seniorskoj sezoni. Nakon dobrih igara tokom svog juniorskog staža u dresu Vajldketsa mladi srpski centar se opredelio da nastavi školovanje i pokuša dodatno da unapredi svoju igru.

"Želim da obavestim javnost da ću se vratiti na Arizonu u svojoj seniorskoj sezoni. Veoma mi je važno da završim studije i dosegnem ciljeve koje sam sebi postavio kao košarkaš. Podrška trenera, saigrača i navijača koju sam imao tokom prve tri godine je bila neverovatna", rekao je Ristić u zvaničnom saopštenju Arizone.

Posle prve dve sezone na Arizoni u kojima je bio rezerva Kejlebu Tarzuvskom, Ristić je u prethodnoj takmičarskoj godini bio prvi centar Vajldketsa. Nastupio je na 36 mečeva i prosečno je beležio 10.9 poena i 5.5 skokova za našto manje od 23 minuta provdenih na terenu. Realizacija šuta iz igre mu je bila na 55.6 odsto uspešnosti.

"Uzbuđeni smo zbog toga što će Dušan ostati sa nama i u svojoj seniorskoj sezoni. Veoma mali broj igrača je tokom tri godine napredovao u onolikoj meri u kojoj je on to uspeo. Ovim putem želim da mu odam priznanje za neverovatnu radnu etiku, ljubav koju poseduje prema igri i nestvarnu želju za napretkom. Kao senior on će biti naš lider, a tokom leta ćemo nastaviti da radimo na tome da postane najbolji visoki igrač u konferenciji. Ono što je još važnije je to da će na proleće da diplomira, što je veliko dostignuće i nagrada za rad koji je pokazao u učionici", istakao je trener tima, Šon Miler.

Arizona je u tek završenoj sezoni stigla do Svit 16 faze NCAA turnira, gde je neočekivano poražena od Zejviera. Najbolji igrač Ketsa na tom meču je bio upravo srpski centar, koji je upisao 17 poena i četiri skoka. Ono što će biti zanimljivo videti u narednoj sezoni je to kako će Mielr uklopiti srpskog košarkaša i Diandre Ajtona (18, 213), centra sa Bahama koji je projektovan u sam vrh Drafta 2018. godiine nakon što odradi obaveznu godinu na koledžu.

(foto: Getty Images)

Srodni članci

Ostavi komentar

Blog

Zanimljivosti