Braun: On je moron

četvrtak, 08 jun 2017 17:14     Autor: 
Teške reči iskusnog stručnjaka.

Trener Filadelfije, Bret Braun, je najavio da će u narednoj sezoni Ben Simons (20, 208) imati ulogu plejmejkera u Filadelfiji. Mnogo je to začudilo, imajući u vidu da je u dosadašnjem toku karijere mladi košarkaš pokrivao obe krilne pozicije.

"Namera mi je da mu dam loptu u ruke i da ga pustim da organizuje igru", rekao je Bret Braun krajem regularnog dela sezone.

U ponedeljak se ovim povodom oglasio iskusni Leri Braun.

"On nije plejmejker. Ko god da je to rekao deluje mi smešno. On može da bude plejmejker u tranziciji, kada dobije loptu na protivničkoj polovini ili pod košem, jer se radi o momku koji zna i voli da podeli pas. Ali, on nije u stanju da prenosi loptu i igra pikenrol protiv nižnih igrača. Ko god da je to rekao on je moron", istakao je Leri Braun.

Leri Braun je trener starog kova, dok je Bret Braun sklon eksperimentisanju i modernim tendencijama same igre. Zanimljivo u čitavoj priči je to što je Leri Braun bio mentor Gregu Popoviču, od koga je pak učio Bret Braun.

Ben Simons je studirao na Univerzitetu Luizijana Stejt. Na Draftu 2016. godine je izabran kao prvi pik od strane Filadelfije, ali je propustio čitavu sezonu zbog povrede desnog stopala. Mnogi sa nestrpljenjem očekuju narednu takmičarsku godinu, u kojoj bi Siksersi konačno trebalo da imaju na raspolaganju zdrave Džoela Embida i Simonsa. Uz to, trebalo bi napomenuti da oni imaju pravo na trećeg pika na ovogodišnjem Draftu, te da je pred njima zaista svetla budućnost.

(foto: Getty Images)

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Američka košarka na forumu

badge

white_important.png

Anketa

MVP NBA lige je?

Rasel Vestbruk - 31.6%
Džejms Harden - 26.3%
Kavaj Lenard - 31.6%
Nijedan od ponuđenih - 10.5%
Glasanje za ovu anketu je zavrseno

Najnovije teme na forumu

Copyright by mvp.rs