Kari: Tražiću maksimum

Mihael Pupovac
Subota, 17 Juni 2017 11:59
Facebook Facebook Google Pinterest

Plejmejker Voriorsa će tokom leta potpisati novi ugovor sa ekipom.

Nakon što je 2009. godine izabran kao sedmi pik na Draftu, Stefan Kari je sa Voriorsima uspeo da osvoji dve titule prvaka NBA lige. Ipak, u tom periodu iskusni plejmejker nije uspeo da dobije onoliko novca koliko zaslužuje, pre svega zvog povreda koje je imao na početku svoje NBA karijere, kao i promene kolektivnog ugovora.

Ipak, tokom leta koje dolazi Kari će imati priliku da naplati sve ono što je u prethodnom periodu uradio za Voriorse. Iskusni plejmejker se sigurno neće zadovoljiti malim iznosima.

"Kako se bliže razgovori i kako počinje proces pregovora pristupiću im na poseban način. Sigurno je da ću tražiti maksimum koji mogu da dobijem kao pojedinac. To je nešto za šta se borim već dugi  niz godina. Naravno da ću voditi računa i o tome da ekipa ostane na okupu, jer ono što imamo je nešto posebno", izjavio je Kari.

U sezoni koja je iza nas Kari je zaradio 12.1 milioan dolara. Kao igrač koga su Voriorsi draftovali plejmejker će sa ekipom imati mogućnost da potpiše petogodišnji ugovor vredan više od 200 miliona dolara. Već u prvoj godini novog ugovora Kari bi mogao da zaradi oko 35 miliona, dok bi u poslednjoj ta cifra iznosila oko 45 miliona zelenih novčanica.

(foto: Getty Images)

Srodni članci

Ostavi komentar

Blog

Zanimljivosti

Galerija

  • Srbija - Portoriko (9.7.2016.)