Fulc će u Filadelfiju!

nedelja, 18 jun 2017 13:54     Autor: 
Seltiksi i Siksersi će razmeniti pikove.

Kako se i očekivalo, ekipa Bostona će trejdovati prava na prvog pika na narednom Draftu. Deni Ejndž, generalni menadžer Seltiksa, je napravio posao sa Fialdelfijom, kako prenose dobro obavešteni američki mediji. Očekuje se da posao bude završen i ozvaničen u ponedeljak, 19. juna, a Boston bi za prava na prvog pika od Siksersa trebalo da dobije prava na trećeg pika na ovogodišnjem Draftu i bar jednog pika prve runde iz godina koje dolaze.

Šta bi to konkretno trebalo da znači? Markel Fulc (19, 193), koga mnogi vide kao najboljeg igrača iz nadolazeće generacije, je u subotu odradio trening za Siksersima i očekuje se da ga oni podignu sa prve pozicije, te na taj način reše probleme na poziciji organizatora igre. Na taj način Filadelfija će kompletirati sjajno jezgor mladih i talentovanih igrača, koje još čine Ben Simons (20, 208), Dario Šarić (23, 208) i Džoel Embid (23, 213).

Sa druge strane, Boston je prethodnu sezonu završio kao najbolji tim na Istoku. Pomeranje na Draftu za dve pozicije niže će im omogućiti da i dalje uzmu kvalitetnog igrača, ali i kvalitetne košarkaše u godinama koje dolaze. Superstar im nije nužno potreban. Seltiksi će se fokusirati na slobdne agente, kako bi dodatno ojačali tim i napravili ga konkurentnim za napad na titulu.

Ukoliko još niste, OVDE možete da pronađete sve potrebne informacije o predstojećem Draftu.

(foto: Getty Images)

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Američka košarka na forumu

badge

white_important.png

Anketa

MVP NBA lige je?

Rasel Vestbruk - 31.6%
Džejms Harden - 26.3%
Kavaj Lenard - 31.6%
Nijedan od ponuđenih - 10.5%
Glasanje za ovu anketu je zavrseno

Najnovije teme na forumu

Copyright by mvp.rs