Revijalni Ol star u Bosni i Hercegovini

Dragan PanajotovićČetvrtak, 20 April 2017 19:48 Facebook Facebook Google Pinterest

Amaterske lige iz dve države nastavljaju druženje.

Revijalni Ol star u Bosni i Hercegovini

Nastavlja se odlična saradnja amaterskih košarkaša iz Srbije i Bosne i Hercegovine. U martu prošle godine u Nišu su na revijalnoj utakmici snage odmerile reprezentacije AKL (Amaterske košakaške liga Niša) i AKOL (Amaterske košarkaške opštinske lige iz Kalesije - BiH). Druženje nastavljaju i ove godine, 29. aprila Nišlije putuju u Kalesiju gde će uzvratiti posetu sportskim prijateljima iz susedne države.

"Prošlogodišnje iskustvo je pokazalo da je ova utakmica više od sporta i da osim takmičarskog dela postoje i druge bitne stvari, kao što su druženje, sticanje prijatelja i promocija košarke i amaterskog sporta" - ističe Vladimir Delčić, jedan od organizatora AKL.

Amaterska liga u Bosni postoji već pet sezona, a revijalna utakmica je svojevrsna najava šeste sezone koja je u planu. Ovaj svojevrsni košarkaški spektakl organizuju košarkaški entuzijasti, koji su pre pet godina u Kalesiji i pokrenuli AKOL ligu: Admir Delić, Admir Karić, Jasmin Tupković i Ademir Pjanić.

"Nastavljamo druženje koje je počelo na jugu Srbije, otprilike u isto vreme prošle godine. "Ol-star" utakmica nam je samo izgovor za to, jer da smo momke pozvali na roštilj i piće, sumnjam da bi došli. Šalim se naravno, biće to nastavak jedne lepe priče. Pripremamo bogat program na dan održavanja utakmice, očekujem popunjenu dvoranu našeg Srednjoškolskog centra. Ovaj događaj su prepoznali i podržali naši prijatelji iz KK Bosna Kalesija, a njima se pridružilo i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbeglica. Dobili smo i veliki medijski prostor za promociju.Ovom prilikom se zahvaljujem svima koji na bilo koji način doprinose organizaciji "ol-star" utakmice. Nadam se da će AKOL liga krenuti sa šestom sezonom, iako smo u prošloj godini imali poteškoća sa organizacijom utakmica." - izjavio je za naš portal jedan od organizatora AKOL Ademir Pjanić.

Pre odlaska u Kalesiju, nišku amatersku ligu očekuje još jedan veliki događaj. AKL ulazi u sam finiš druge sezone postojanja, a 22. aprila na programu je veliko finale lige.

"Druga sezona AKL došla je do svoje završnice, posle više od 60 utakmica došli smo do finala. Za titulu će se boriti prošlogodišnji šampion "Neradnički", a protivnik im je tim "Niških medveda" koji je do finala ove sezone došao bez ijednog poraza. Pozivam sve zainteresovane da u subotu svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj jer svi momci koji budu istrčali na teren su najbolje što ova liga može da pruži" - ističe Vladimir Delčić.

Finale se igra u niškoj dvorani "Čair" u subotu 22. aprila od 20 časova.

(foto: nkp.ba)

Srodni članci

Ostavi komentar

Blog

Zanimljivosti