Slobodan Ljubotina za MVP: Zvezda ne zove svaki dan

Đorđe MiljanićPonedeljak, 24 Juli 2017 11:05 Facebook Facebook Google Pinterest

Novi član stručnog štaba Zvezde je dao izjavu za naš sajt.

Slobodan Ljubotina za MVP: Zvezda ne zove svaki dan

Za Crvenu zvezdu mts će ovo leto biti posebno vruće. Veliki broj igrača je napustio klub, uključujući i jednog od tvoraca velikih uspeha u poslednjih nekoliko godina, trenera Dejana Radonjića. Kako bi popunili sastav i spremno dočekali novu sezonu, crveno-beli će morati da "zasuku rukave".

Prvi korak je već načinjen, jer je klub imenovao novi stručni štab na čijem će čelu biti Dušan Alimpijević. Jedan od pomoćnika će mu biti čovek koji ga je svuda pratio. U pitanju je Slobodan Ljubotina, koga smo kontaktirali kako bi sa nama podelio utiske o novom izazovu koji očekuje njega i njegovog kolegu.

"Izvanredni su. Obuzmu vas u istom trenutku i ponos i čast što postajete na jedan način deo velikog kluba, sa takvom istorijom, uspesima, takvim navijačima... Dolazak u Crvenu zvezdu je, znam, zvučaće malo izlizano, ali zaista jeste tako, ogroman izazov, ali i prilika."

Da li Vas je iznenadio poziv Zvezde?

"Nije. Predsednik Nebojša Čović je obavio seriju sastanaka sa nama i želeo je da napravi temeljnu sliku o nama u Crvenoj zvezdi. Imali smo sastanke i prilikom dolaska u FMP. Izneo nam je svoje ideje, sve ono što donosi rad u tako velikom klubu. Svakako da je ulazak u sistem rada koji već postoji u Železniku pomogao da znamo šta se od nas traži i kako funkcionišu stvari. Činjenica da se zna tačno ko šta i gde radi, što će nam olakšati posao. Takođe i vera koju je iskazao u naše mogućnosti zajedno sa ljudima u predsedništvu, da baš mi možemo da otvorimo novu stranicu u istoriji Crvene zvezde."

Vi ste od samog starta vezani za Dušana Alimpijevića. Koliko on može da pruži Zvezdi u ovom momentu?

"Dušan je čovek vrlo posvećen svom poslu, neko ko ima ogromnu energiju. Ali, mnogi zaboravljaju da on nije od juče trener. On ima decenijsko iskustvo rada u klubovima. Okej, stoji da su to klubovi koji nisu evroligaškog ranga, ali šta je i kada je pravo vreme da neko "uđe u vatru"? Nigde do sada mu nije bilo lako, ali je svuda gde smo radili ostavljao izvanredan utisak. Veliki je radnik i ono što je rekao na konferenciji je stopostotna istina. Ono što je sigurno, biće mnogo rada, kako bi obavili svi zajedno dobar posao."

Da li mislite da ste dorasli Evroligi, s obzirom da ste mladi treneri?

"Već sam se dotakao u prethodnom i ovog pitanja. Šta znači mlad? On je od 22. godine u trenerskom poslu. Svi mi koji smo u stručnom štabu smo igrali košarku na visokom nivou, imamo iskustva kao treneri i pred sobom izazov koji donosi veličina kluba kakav je Crvena zvezda i izazov takmičenja koja nas očekuju. Imamo ogromnu želju da napravimo uspeh, zbog svih koji vole Crvenu zvezdu, ljudi koji su nam ukazali poverenje i na kraju krajeva, i nas samih. Crvena zvezda ne zove svaki dan."

Zajedno sa Vama u stručnom štabu će se naći i Milenko Topić. Koliko on može da vam pomogne?

"Milenko je bio veliki igrač, ima ogromno iskustvo i ogromnu ljubav prema Crvenoj zvezdi. Sve to u kombinaciji vam daje idealnu osobu za posao koji je preuzeo. Mnogo će značiti svima nama na klupi, i znanjem i mirnoćom koju ima, ali i iskustvom koje je nakupio igrajući velike utakmice i velika takmičenja. Znam da mu je puno srce zbog ovoga kao velikom zvezdašu i pošto je u svemu bo studiozan, pa i u trenersom poslu, znam da će nam doneti mnogo toga."

S obzirom da je Zvezda ostala skoro bez čitavog sastava, koliko će teško početi "od nule"?

"Teško da Lazić, Bjelica, Dangubić, Dobrić, Rakićević i Simanić predstavljaju početak od nule. Stoji da će ekipa biti izmenjena, ali imaćemo i iskustvo i mlade igrače. Dušan Alimpijević je na konferenciji napomenuo da će do početka priprema biti doneta i odluka o pojedinim momcima iz FMP. Tu su i pojačanja koja treba da stignu. Moramo da radimo dovoljno brzo, a opet strpljivo u ovom delu posla. Ali, ponavljam, verujemo u ovo što radimo."

Šta možemo da očekujemo od trija Alimpijević-Ljubotina-Topić u budućnosti?

"Mnogo rada, posvećenosti ovom poslu. Nema nikakvog straha, nema nedoumica, tu je samo želja da uspemo. Očekujemo samo da nas zvezdaši podrže, da veruju u nas."

(foto: MVP / Dragana Stjepanović)

Srodni članci

Ostavi komentar

Blog

Zanimljivosti