Vršac se sprema za ABA 2 ligu

Dragan PanajotovićSreda, 09 Avgust 2017 18:40 Facebook Facebook Google Pinterest

Košarkaši Vršca započeli pripreme za novu sezonu.

Vršac se sprema za ABA 2 ligu

Košarkaši Vršca okupili su se u utorak popodne i započeli pripreme za novu sezonu, a u kojoj ligi će je igrati, još uvek nije poznato. Trener Vladimir Đokić je na prvom treningu u Milenijumu imao 13 igrača koji će pokušati da se izbore za mesto u timu, a kao najvažniji cilj istaknut je plasman u Drugu jadransku ligu.

"Znamo šta nam je cilj i u tom smislu nam je svima lakše da se spremamo, iako neće biti nimalo jednostavno ostvariti ga. Kvalifikacije za Drugu Jadransku ligu su težak zadatak, svesni smo da moramo napraviti dobar tim, koji će moći da iznese teret zadatka, naravno bez narušavanja koncepta stvaranja mladih igrača.  Imam u glavi profil igrača koji nam je neophodan i uprava polako realizuje plan dovođenja pojačanja" - istakao je Đokić na prvom treningu, a prenosi zvanični portal Vršca

Kvalifikacioni turnir za plasman u Drugu ABA ligu odigraće se u Laktašima od 27. do 29. septembra a izabranici trenera Vladimira Đokića će za protivnike imati Primorsku iz Kopra, Sutjesku iz Nikšića i pobednika kvalifikacionog turnira u BiH na kome će nadmetati Mladost iz Mrkonjić Grada, Sloboda iz Tuzle i Široki Brijeg. Igraće se po sistemu svako sa svakim a u Drgu ABA ligu plasiraće se dva prvoplasirana tima.

U odnosu na prošlu sezonu tim je dosta promenjen. Otišli su Nikola Jeftić, Bojan Krstović, Miljan Pavković i Mladen Pavlović, a došli su Dušan Kutlešić, Đoko Šalić, Danilo Ostojić, Nikola Kočović i Vuk Đorđević. Prema rečima Đokića do kvalifikacionog turnira u klub će doći najmanje jedan kvalitetan iskusan igrač.

(foto: KK Vršac/Bane Josimov)

Srodni članci

Ostavi komentar

Blog

Zanimljivosti