Plaza: Moji igrači imaju dva m**a

Đorđe MiljanićČetvrtak, 06 April 2017 16:13 Facebook Facebook Google Pinterest

Trener novog šampiona Evrokupa je dao zanimljivu izjavu.

Plaza: Moji igrači imaju dva m**a

Unikaha je posle velikog preokreta uspela da u majstorici finala Evrokupa nadigra Valensiju i tako se domogne prvog trofeja u ovom takmičenju. Euforija kod članova tima iz Malage se videla već na terenu, po završetku meča, ali se ona nastavila i u svlačionici, pa i na konferenciji za medije.

Šef stručnog štaba šampiona Evrokupa, Đoan Plaza, dao je vrlo zanimljivu izjavu:

"Posle isključenja Alena Omića, delovalo je da tonemo. Gubili smo sa 13 poena razlike, ali smo uspeli da preokrenemo zato što igrači imaju dva m**a i verovali su u ono što smo radili. Naš stručni štab je uradio brutalan posao. Naš kondicioni trener Rafa je radio stvarno naporno zato što smo imali nekoliko povređenih igrača. Skidam kapu Karlosu Suarezu, koji je morao da igra i kao centar. Naterali smo ih da ubace samo četiri poena u poslednjoj četvrtini. Imali smo rezervni plan za odbranu i ostvario se jer smo imali vere."

Osvajanjem Evrokupa, Unikaha je automatski obezbedila plasman u Evroligu naredne sezone. Trener Plaza je istakao koliko mu to znači:

"Vratiti se u Evroligu na ovaj način je neverovatan. Moji momci su verovali u mene. Uživali su u igri. Poštovali smo plan i konačno smo pobedili. Za Malagu, to je neverovatno. Za klub, 11 godina bez titule je veoma teško. I za mene, neverovatno je vratiti se na ovaj način. Želim da ovaj trofej posvetim mojoj porodici, stanovnicima Malage, Andaluzije, Španije. Svako ko je uživao u ovome sa nama, sa mnom, hvala vam na pomoći.", zaključio je srčani Plaza.

(foto: Unicaja CB)

Srodni članci

Ostavi komentar

Blog

Zanimljivosti