Fešta u Kraljevu

Đorđe MiljanićSreda, 02 Avgust 2017 20:37 Facebook Facebook Google Pinterest

Lep događaj u gradu kraj Ibra.

Fešta u Kraljevu

Dve košarkaške selekcije Srbije, seniorska i univerzitetska, sastale su se u Kraljevu kako bi se testirale za izazove koji im predstoje. U punoj hali u Ribnici nije se dogodilo iznenađenje, iako su studenti u jednom momentu čak bili i bolji rival. Ali, kvalitet tima Aleksandra Đorđevića je vremenom dolazio do izražaja.

Na kraju je razlika bila ubedljiva (77:54), ali ona i nije mnogo važna. Publika u Kraljevu je bila u prilici da uživa u majstorijama svojih ljubimaca, a i od prodaje karata je skupljen novac za promociju sporta u regionu.

Univerzitetska reprezentacija je pokazala da poseduje kvalitet. Nekoliko puta je uspela da "proda" svojim rivalima poneku "fintu", igra "dva na dva" joj je bila jača strana i videlo se da su njeni igrači bili motivisani da pokažu šta znaju. Sa druge strane, seniori nisu toliko "grizli". Može se reći da su igrali sa pola snage i taman onoliko koliko im je bilo potrebno. Neki su pokazali da su van forme i da je pred njima veliki posao kada su pripreme za Evrobasket u pitanju. Trebalo bi pomenuti da za njih nisu nastupili Nemanja Nedović, Miloš Teodosić, Miroslav Raduljica i od ranije povređeni Marko Simonović

Najefikasniji na meču je bio Marko Tejić sa 13 poena, dok je dva manje ubacio Ilija Đoković. U pobedničkom timu su se istakli Stefan Jović sa 11 poena, te Marko Gudurić sa 10. Sa po osam poena su učestvovali Bogdan Bogdanović (6as), Boban Marjanović i Milan Mačvan.

Seniorska reprezentacija će se vratiti na Kopaonik, gde će ostati do 6. avgusta. 

 

SRBIJA A - SRBIJA B 77:54 (14:14, 20:16, 22:12, 21:12)

SRBIJA A: Mačvan 8, Bogdanović 8 (6as), Kalinić 5, Lučić 5, Milosavljević 5, Birčević 5, Štimac 4, Lazić 3, Micić 3 (5as), Gudurić 10, Jović 11, Kuzmić 1, Marjanović 8.

SRBIJA B: Jovanović 4, Šarenac 4, Nenadić 2, Pavlović 6, Nikolić 2, Đoković 11, Vranješ 4, Brkić 2, Matić, Veljković 2, Tejić 13.

(foto: KSS)

Srodni članci

Ostavi komentar

Blog

Zanimljivosti