Studenti otputovali u Kinu

Aco LazarevićPonedeljak, 07 Avgust 2017 13:22 Facebook Facebook Google Pinterest

Orlovi će nastupiti na dva turnira pre početka Univerzijade.

Studenti otputovali u Kinu

Univerzitetska reprezentacije Srbije otputovala je u nedelju u Kinu, gde će učestvovati na turnirima u Dalijanu i Šenženu. Studentima će to biti generalna proba pred start letnje Univerzijade, koja se od 19. do 30. avgusta održava Kineskom Tajpehu. Rivali Srbije u Daijanu biće selekcije Crne Gore, Litvanije i tim kineske CBA lige. U Šenženu će umesto Litvanije učestovati selekcija Letonije, dok će ostali protivnici biti isti.

Izabranici selektora Zorana Todorovića pripremali su se u Zrenjaninu, a 2. avgusta odigrali su i kontrolnu utakmicu protiv najbolje selekcije Srbije.

"Svi znaju koliko smo imali problema zbog otkaza prvobitno pozvanih igrača, ali to ovoj grupi momaka nije smetalo da fantastično rade na priprema i pokažu koliko im je stalo do nacionalnog dresa. Očekuju nas veliki izazovi. Dalek put u Kinu, šest napornih utakmica, gde moramo što bolje da rasporedimo snage i sačuvamo se od povreda kako bismo spremni dočekali start Univerzijade, što nam je primarni cilj. Učinićemo sve da budemo među prve dve ekipe i tako izborimo plasman u eliminacionu fazu", jasan je bio selektor Todorović.

Reprezentacija Srbije se na Univerzijadi nalazi se u grupi sa selekcijama Mađarske, Južne Koreje, Letonije, Meksika i domaćina, KIneskog Tajpeha.

 

SPISAK
Plejmejkeri: Aleksa Nikolić (Maršal, SAD), Strahinja Jovanović (OKK Beograd), Ilija Đoković (Borac)
Bekovi: Andrija Šarenac (Kajzer, SAD), Nemanja Nenadić (Dunav)
Krila: Miloš Vraneš (Sautist Misuri, SAD)
Krilni centri: Marko Tejić (Mega Bemaks), Nikola Pavlović (Smederevo 1953), Veljko Brkić (Mladost Admiral)
Centri: Novak Topalović (Ajdaho Stejt, SAD), Milenko Veljković (Mladost Admiral), Andrija Matić (Amerikan Juniverziti, SAD)
Selektor: Zoran Todorović
Pomoćni treneri: Ivan Smiljanić, Marko Dimitrijević
Lekar: dr. Milan Mirković
Fizioterapeut: Mihajlo Mihajlović

(foto: KSS)

Srodni članci

Ostavi komentar

Blog

Zanimljivosti