U16: Kadeti spremni za Prvenstvo Evrope

Đorđe MiljanićSreda, 09 Avgust 2017 16:39 Facebook Facebook Google Pinterest

Poznato je 12 imena mlade reprezentacije Srbije.

U16: Kadeti spremni za Prvenstvo Evrope

Nakon što je okončan juniorski šampionat Evrope, na red je došao i kadetski. Turnir će biti održan u Podgorici od 11. do 19. avgusta, a reprezentacija Srbije se nalazi u teškoj grupi zajedno sa Litvanijom, Izraelom i Hrvatskom.

Pred put u Crnu Goru selektor Orlića, Slobodan Klipa, saopštio je spisak 12 igrača koji su danas otputovali u "komšiluk". Srbiju će predstavljati sledeći igrači: Stevan Karapandžić (Partizan NIS), Dušan Tanasković (Partizan NIS), Lazar Vasić (Crvena zvezda mts), Lazar Živanović (Crvena zvezda mts), Aleksandar Langović (Mega Bemaks), Novak Mišković (Mega Bemaks), Marko Andrić (Banjica), Aleksa Marković (Zemun Fitofarmacija), Marko Pavićević (Vizura Šark), Nemanja Popović (Vizura Šark), Stefan Agoč (Vojvodina Novi Sad) i Đorđe Pažin (Stela Azura, Italija).

Stručni štab selektora Klipe činiće njegovi pomoćnici Bojan Simanić i Zoran Vraneš, kao i fizioterapeut Ljubiša Stojiljković. Šef delegacije će biti Aleksandar Smiljanić.

"Na šampionatu definitivno neće biti slabih ekipa. Zna se da su selekcije Španije, Francuske, Turske i Litvanije favoriti na gotovo svim prvenstvima, bez obzira o kom se uzrastu radi. Njihova najveća prednost je u tome što su gotovo tokom čitave godine na okupu ili se daleko češće okupljaju od nas. Mi smo za ovih 30 dana uradili najviše što smo mogli. Igraćemo jako u odbrani, nesebično u napadu i na svakom meču dati sve od sebe. Koliko će to biti dovoljno videćemo", rekao je selektor pred put u Podgoricu.

Prvu utakmicu Srbija će odigrati protiv Litvanije, 11. avgusta, sa početkom u 16 časova.

(foto: KSS)

Srodni članci

Ostavi komentar

Blog

Zanimljivosti