Orlovima komšijski okršaj

Aco LazarevićČetvrtak, 10 Avgust 2017 23:55 Facebook Facebook Google Pinterest

Prva pobeda Srbije u Kini.

Orlovima komšijski okršaj

Univerizetska reprezentacija Srbije savladala je selekciju Crne Gore sa 67:57 u okviru drugog kola turnira u kineskom Dalijanu. Ovaj turnir služi kao priprema za ono što srpske studente očekuje na Univerzijadi, koja će se od 19. do. 30. avgusta održati u Kineskom Tajpehu.

Izabranici selektora Zorana Todorivića odigrali su mnogo bolje nego u meču sa Litvanijom, gde im je umor bio veći protivnik od odličnog rivala. Srbija je do prvog trijumfa u Dalijanu došla odličnom igrom u poslednjoj četvrtini, kada je uspela da zaustavi najbolje protivničke igrače.

"Utakmica je imala dosta promena ritma, padova u igri i rezultatu. Posle poraza od Litvanije, koja je za razliku od nas ovde već 15 dana, ovaj trijumf nam mnogo znači na planu samopouzdanja. Momci zaslužuju sve pohvale zbog pristupa na terenu i ponašanju van njega. Sutra nas očekuje duel sa domaćinom. Šansu će dobiti igrači sa manjom minutažom, jer nam predstoji još mnogo teških duela", istako je nakon meča selektor Todorović.

U trećem kolu turnira Srbija se u petak sastaje sa odgovrajućom selekcijom Kine.

 

Srbija: Jovanović 9, Brkić,  Tejić 17,  Nenadić 18, Veljković 3, Pavlović 2,  Đoković 11,  Nikolić.  Šarenac 3, Topalović 1, Vraneš 3, Matić.

(foto: KSS)

Srodni članci

Ostavi komentar

Blog

Zanimljivosti