Danilović: Ne razapinjite Jokića!

Dragan Panajotović
Sreda, 31 Maj 2017 19:37
Facebook Facebook Google Pinterest

Predsednik KSS izneo svoj stav o srpskom NBA asu.

U Nišu je u sredu 30. maja na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja gostovao Predrag Danilović, predsedni Košarkaškog saveza Srbije. Bio je gost niškog fakulteta povodom kraja školske godine i u direktnom razgovoru sa studentima, profesorima i brojnim ljubiteljima košarke izneo je svoje stavove i podelio iskustva iz prebogate igračke, ali i funkcionerske karijere. Njegova poseta izazvala je ogromnu pažnju, amfiteatar niškog fakulteta je bio prepun i svi posetioci su bukvalno upijali svaku Danilovićevu izgovorenu reč.

Predsednik KSS je bio izuzetno raspoložen za razgovor i na samom startu je rekao da je otvoren za sva pitanja, pa je moglo da se čuje mnogo interesantnih stvari iz njegove košarkaške karijere, ali i one koja je usledila posle nje. Jedna od tema koja se otvorila bila je i odazivanje, odnosno neodazivanje igrača reprezentaciji, pa je Danilović izneo svoj stav o Nikoli Jokiću, koji je trenutno u žiži interesovanja, jer se sve češće pominje da se neće odazvati selektoru Saši Đorđeviću za predstojeće Evropsko prvenstvo.

"Pošto sam igrao u NBA ligi, znam kako sistem funkcioniše. Jokić je mlad igrač, razumem ga i ne treba ga razapinjati, jer treba da igra narednih deset godina za našu reprezentaciju i bilo bi ružno da ga sad u nekom svom turbo nacionalizmu razapnemo na krst. Ja ću biti na ovoj poziciji predsednika KSS pa ću otići, Sale kao trener takođe... Ali, Jokić mora da bude tu još deset godina, da igra za reprezentaciju. Ako je odlučio da se spremi za Denver, za ogroman deo novca, imam za to razumevanja. Ako se to desi, nikakav problem nije. Suština je da tog dečka ispoštujemo. Bilo je ranije igrača sa raznoraznim izgovorima, da im kola ne valjaju, da su morali da polažu vozački ispit... To su bezobrazni izgovori. Ovo je sasvim razuman razlog i ja ga razumem, naravno, ukoliko do toga dođe" - izjavio je, između ostalog, Predrag Danilović.

U razgovoru sa zainteresovanom publikom Danilović je ostao skoro dva sata, a izneo je mnoštvo pikantnih detalja iz karijere, posebno za košarkaške sladokusce koji čeznu za  tim vremenima zlatne jugoslovenske košarke. Jedna od najzanimljivijih anegdota vezana je za sam početak njegove karijere, odnosno prvi koš koji je postigao.

"U moje vreme su kadeti igrali protiv prvog ženskog tima Partizana. Nakon podbacivanja lopta dođe do mene u ruke i ja potrčim na svoju polovinu i postignem autokoš. To mi je stvarno bio prvi koš u karijeri. Ali, dobro sam se folirao da me nije bilo sramota" - kroz smeh se prisetio Danilović.

Predsednik Saveza se osvrnuo i na nezdrav rivalitet Crvene zvezde i Partizana, iako je godinama bio predsednik crno-belih nije isključio i njihov deo krivice za takvo stanje.

"Smatram da je Partizan morao i ranije da se reorganizuje, ali je sada kasno o tome govoriti. Ovo što Zvezda radi je sasvim zasluženo, imaju sjajnog trenera i kao što se kaže, što je carevo treba dati caru. Zamislite kako je Zvezdi bilo da gleda 14 godina Partizan koji osvaja titule, ide na "fajnal for"... Zvezda sada igra odlično, imaju dobar tim, zasluženo pobeđuju. Meni je kao predsedniku KSS u interesu da bilo koji srpski klub u bilo kom takmičenju bude odličan predstavnik naše zemlje" - istakao je Danilović na Tribini održanoj u Nišu.

(foto: www.fsfv.ni.ac.rs)

Srodni članci

Ostavi komentar

Blog

Zanimljivosti

Galerija

  • Portland - Čikago